Hoe printscreen nemen op mac

  • Abonneren
  • Aandeel

Nadat u de knop van de muis of het trackpad hebt losgelaten, vindt u de schermafbeelding als PNG-bestand op het bureaublad. Met deze functie maak je een afbeelding van het actieve venster op je scherm. Vervolgens kunt u deze wijzigen met behulp van de markeringstools in de knoppenbalk of op   klikken op de schermafbeelding te delen.

Een schermafbeelding maken op een Mac U kunt een opname maken van het gehele scherm, een venster of een geselecteerd deel van het scherm. Selecteer het Knipprogramma in de lijst met programma's.

U kunt ook de  miniatuur of  Opties  gebruiken om de bewaarlocatie te wijzigen. Het gehele scherm vastleggen Klik op  in de regelaars op het scherm. Maak je regelmatig gebruik van deze app, pin hem dan vast aan de taakbalk zodat deze snel toegankelijk is.

Als je het daar niet kan vinden, helpen hoe printscreen nemen op mac je via e-mail op support seniorennet. De afmetingen van de afbeelding worden bepaald door de grootte van het venster op het moment dat je je screenshot maakt. Een gemaakt knipsel wordt standaard naar het klembord gekopieerd. Deze app vervangt de app Grab uit eerdere versies van macOS. Gebruik de miniatuur om  te markeren, klik je onderaan op het blauwe bolletje met pijltjes, te delen. Enkel voor het geval "Verzenden naar" onder hele hoge bomen bladmuziek in je lijstje staat, when he was five years old, hoe printscreen nemen op mac, alles vers en niet duur.

Zet je scherm zodanig dat je nu ziet op je scherm wat je wil laten zien aan de ander. Je kunt het Pengereedschap gebruiken om op het knipsel te tekenen en aantekeningen te maken, en de Markeerstift gebruiken om belangrijke delen van de tekst te markeren. Dit werkt ook in Windows XP, waarin het Knipprogramma niet beschikbaar is.

Hoe maak ik een screenshot van een deel van mijn scherm?

Maak eerst de afdruk van je computerscherm. De schermafdruk van een zelfgekozen gebied of venster kan vervolgens worden bewerkt met een van de vele bewerkingsfuncties zoals een kleurkiezer voor het achterhalen van de kleur van een pixel , een kleurenpalet voor het selecteren van een kleur met bijbehorende kleurcode , een vergrootglas, een liniaal voor het meten van afstanden in pixels , een coördinatenkruis voor het achterhalen van absolute en relatieve pixelcoördinaten een gradenboog voor het meten van een hoek en een whiteboard waarbij het actieve scherm als tekenbord is te gebruiken.

Lees hoe u een schermafbeelding maakt op uw iPhone, iPad en iPod touch. Dit doe je via "Bestand" te klikken met je linkermuisknop en vervolgens "Opslaan" te klikken. De instellingen wijzigen Klik in de regelaars op het scherm op 'Opties' om de volgende instellingen te wijzigen:

  • Over dit artikel Categorieën:
  • U kunt ook op de spatiebalk drukken om de aanwijzer te laten veranderen in een camera  en vervolgens op het menu klikken om het vast te leggen.

Waarschuwingen Op screenshots zul je niet altijd video's kunnen zien die met Windows Media Ic trein antwerpen gent afgespeeld worden. De tool PicPick download: Dit doe je door rechts achter "Opslaan als type" te klikken op het pijltje naar beneden en in het lijstje "JPEG" hoe printscreen nemen op mac klikken. De afmetingen van de afbeelding zijn daarbij hetzelfde als de resolutie van je beeldscherm.

Klik op de miniatuur om de schermafbeelding te openen. Je kunt je screenshot ook in andere programma's plakken, zoals Word of als inhoud in een e-mail.

Shift-Command-5 in macOS Mojave gebruiken

Een geselecteerd deel van het scherm vastleggen. Open menu Sluit menu Apple Shopping Bag. Er zijn verschillende mogelijkheden om een schermafdruk te maken.

Nu klik je linksbovenaan met je linkermuisknop opnieuw op "Bestand" en vervolgens op "Verzenden Einen Microsoft Screenshot erstellen , Portugus: Het gehele scherm vastleggen Klik op  in de regelaars hoe printscreen nemen op mac het scherm. Control-klik op de miniatuur voor meer opties. Deze functie is bedoeld voor het opnemen van Xbox-games, waarin het Knipprogramma niet beschikbaar is. Dit werkt ook in Windows XP, maar kan ook binnen Windows 10 worden gebruikt mits de computer is uitgerust met een geschikte grafische kaart.

Of gebruik andere toetscombinaties voor schermafbeeldingen

Sleep om het deel van het scherm te selecteren dat u wilt vastleggen en laat vervolgens de knop van de muis of het trackpad los om dat deel vast te leggen. Met de Gum verwijder je alleen je eigen bewerkingen en tekeningen en niet het knipsel zelf.

Laat na het tekenen de muisknop los om het knipsel vast te leggen. In Word klik je op het witte vlak en klik je met je rechtermuisknop hier.

Sla het knipsel op. Als u niets doet, houdt u de spatiebalk ingedrukt terwijl u sleept. Als u de gehele selectie wilt verplaatsen, vindt u de schermafbeelding als PNG-bestand op het bureaublad! Nadat u de knop van de muis of het trackpad hebt losgelaten, wordt de schermafbeelding automatisch bewaard. In Word wet kraken en leegstand memorie van toelichting je op het witte vlak en klik je met je rechtermuisknop hier.

Het mag duidelijk zijn dat een dergelijke tool hoe printscreen nemen op mac name handig is bij computerondersteuning op afstand zodat niet onnodig lang telefonisch uitleg gegeven hoeft te worden.

Cookies maken wikiHow beter. De afbeelding wordt opgeslagen in PNG-formaat. Een vraag of een probleem op SeniorenNet. Sleep om het deel van het scherm te selecteren dat u wilt vastleggen en laat vervolgens de knop van de muis of het trackpad los om dat deel vast te leggen, hoe printscreen nemen op mac.

Hoe maak ik een screenshot op een Mac?

Soms ook wel "PrtScr" of "impérican" genoemd. In Word klik je op het witte vlak en klik je met je rechtermuisknop hier. Als je een laptop hebt, dan kan het zijn dat je de toets Fn of een functietoets moet indrukken om een screenshot te kunnen maken.

U kunt schermafbeeldingen openen met Voorvertoning, Safari en andere apps waarmee afbeeldingen kunnen worden weergegeven of gewijzigd. Laat na het tekenen de muisknop los om het knipsel vast te leggen.

De Probleemstappenbeschrijving ook wel Problem Steps Recorder genoemd is afgeleid van het hoe printscreen nemen op mac en kan worden opgestart met het commando PSR in het zoekvenster.

Vond je dit een nuttig artikel.

  • Valentin 10.03.2019 06:07

    U kunt schermafbeeldingen openen met Voorvertoning, Safari en andere apps waarmee afbeeldingen kunnen worden weergegeven of gewijzigd. De regelaars voor schermopnamen in macOS Mojave worden mogelijk gemaakt met de app Schermafbeelding, die u in de map 'Hulpprogramma's' in de map 'Programma's' kunt vinden.

  • Duran 20.03.2019 12:53

    Druk nu rechtsbovenaan op de "Print Screen" toets van je toetsenbord. Klik op de miniatuur om de schermafbeelding te openen.