Hoe vang je een muisje

 • Abonneren
 • Aandeel

Mannelijke muizen gebruiken bovendien hun urine om een territorium af te bakenen. EĆ©n muur is het buurpand met een dakgoot en ook dakpannen. En dan daarna de muis naar de schone helft laten gaan zodat de andere helft ook schoongemaakt kan worden.

Eerst zat hij alleen in de keuken, maar nu rent hij de hele dag door de woon- en slaapkamer. Het werd op zich super erg. Alvast bedankt voor je reactie. Knettergek word ik er van. De grotere muizen sprongen wel uit de emmer maar zijn ook nog eens enorm brutaal en slim. Theoretisch zou het ook een andere gestresste of uitgehongerde muis kunnen zijn.

De laatste keer was de mooiste:

Het kan zijn dat er gaten in je fundering zitten die afgedicht moeten worden met kit. We hebben onmiddellijk vergif en vallen geplaatst en zijn met het ganse gezin naar hoe vang je een muisje verhuisd.

We hebben een poes, niets helpt, hoe vang je een muisje. Ik heb de vallen op allerlei manieren neergezet, die krijgt de muizen natuurlijk niet maar ze heeft net een dode muis gevangen en ik denk met muizengif. Ik heb wel eens chocolade op een muizenval een klem gelegd. Waarschijnlijk komen ze dus via buiten tussen de spouw en plafonds. Wat nu het beste te doen.

 • Nergens lees ik iets over dit zeer probate middel of ik heb niet goed gelezen.
 • Ik weet dat er ook automatische voerbakken bestaan, zodat het voer alleen bereikbaar is met een zich openende klep als de kip op een trede gaat staan.

Hoe ontstaat een muizenplaag in je huis?

Vleermuizen en spitsmuizen zijn beschermd begrijp ik. Zal dit moeten blijven doen elke keer als ik wat hoor. In de kast waarin de lokdoos staat is overigens geen nestmateriaal meer te vinden. Het voer zit in afgesloten bakken maar de voerbak kunnen ze wel bij.

Helaas zag ik een paar maanden daarna weer muizenkeutels. Smeer pindakaas op een wattenbolletje en maak deze vast aan de val.

Nergens lees ik iets over dit zeer probate middel of ik heb niet goed gelezen. Het gif staat er nu een paar dagen. Reactie infoteurniet mijn man, Hallo Konijn. Wel elke avond volhouden, een paar uur achter elkaar laten branden. Zit er geen instructie bijgeleverd.

Benodigdheden

Heb jij nog andere tips? Maar uiteindelijk toch weer allemaal geluiden en er werd weer van het vergif gegeten. Heel veel succes ermee! Lijmvallen zijn bijzonder wreed.

Nu gaan wij enige weken op vakantie. Theoretisch zou het ook een andere gestresste of uitgehongerde muis kunnen zijn. Ik had al overwogen om een karrevracht ontsmettingsdoekjes te kopen maar die dienen eigenlijk enkel om bacterin van je handen te vegen dus ik weet niet of die geschikt zijn. Ook de auto uitzuigen zodat er geen kruimels meer zijn.

Lijken en schijnen is nog niet blijken, maar het is weer stil na een week ellende, hoe vang je een muisje.

Hoedoe door: Adine Versluis

S Reactie infoteur , Hallo Sjraar, Als ik jou was zou ik inderdaad het rommelhoekje ook opruimen, want dozen en andere zaken op de vloer zijn een ideale schuil- en nest-plaats voor muizen. Mijn slaapkamer grenst aan de keuken en het ruikt al twee weken erg muf. We zijn niet zo zeker want de meeste katten jagen erop en spelen ermee.

 • Dit gat heb ik gedicht, maar de muizen hebben zich weer naar binnen gevreten.
 • Ik bekijk het altijd maar zo:
 • Dus ik vind het heel sneu, maar nou hebben we gisteren gif op zolder gelegd, waar ze al flink van hebben gesnoept.
 • Nu zorg ik er al voor dat er nooit meer brokken te vinden zijn, dus als de hond ze niet meteen op eet dat zet ik ze weg

Gebruik ook afweermiddelen zodat er geen muizen naar binnen lopen. Sinds een dag op 4 horen ik en een huisgenoot geluiden boven ons plafond.

Ze eten wel graag noten, granen b. De eerste zomer in dit nieuwe huisje kwamen er muizen, zelfs ratten te gast op mijn terras en tuin! Een miniscuul klein gaatje is al genoeg voor zo'n klein beest. Muizen volgen hun urine ze hebben geen blaas om hun route te lopen. Dus toch maar vergif gekocht helaas. Ook zag ik een maand of 2 geleden een muis langs de meterkast rennen.

Boven in de meterkast is een opening van 50 centimeter breed en 30 centimeter hoog hoe vang je een muisje de bouw van het huis, hoe vang je een muisje. Doch helaas die beesten vreten zich zelf door een gipsmuur heen.

Misschien is uw kat een goede muizenvanger

Stop dat gat goed dicht. Loop, fiets of rijd met de auto naar een plek die minstens 1,5 kilometer van je huis ligt. Wanneer je klaar bent om de muis vrij te laten maak je gewoon de val open en laat je de muis naar buiten springen.

Kort daarna begon het weer. Die gooien we netjes weg in zakjes om stank te voorkomen. Pindakaas gaat gelukkig erg lang mee?

 • Elvire 17.03.2019 10:51

  Maak die dan dicht. De muis komt onder het keukenblok vandaan.

 • Jitze 21.03.2019 23:14

  Hij heeft de muis doodgemaakt en in een kistje gelegd waar de kat normaal vaak in ligt.

 • Walther 30.03.2019 02:28

  Zeker als het er een is die op jacht gaat, zoals die van jou!