Gratis reizen ov student kalender

 • Abonneren
 • Aandeel

Ook op feestdagen, zoals Kerstmis, Oudjaarsdag en nieuwjaarsdag reis je met een weekabonnement niet gratis. Studenten OV vakantie Is je studenten OV geldig in de vakantie en kan je gratis reizen in de vakantie?

Kijk voor meer informatie, of het boeken van een internationaal treinticket op www. Wil je eenmalig of altijd van klasse wisselen? Vraag een studentenreisproduct aan. Bij een negatief saldo kun je niet reizen. Hier zie je dik gedrukt de aankomende feestdagen.

Hiervoor heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig. Dan zie je een oogopslag wanneer jouw OV-chipkaart geldig is.

Dan moet je bij de tram uitchecken en bij de bus weer inchecken. Vraag een studentenreisproduct aan. Theo brouwer agentschap telecom moet dan eerst saldo op de kaart zetten. Eenmaal per jaar kan je een treinkaartje declareren via de regeling 'Geld terug bij vergeten abonnement. In de zomervakantie is je weekend OV geldig, maar alleen in de weekenden, is ervoor gekozen de besluitvorming erover vrijwel parallel te laten lopen met de herijking EHS, gratis reizen ov student kalender.

Dat is dan ook meteen een groot voordeel van een weekend kaart.
 • Je checkt eerst bij een NS-kaartlezer uit voordat je incheckt bij de andere vervoerder. Houd er dus rekening mee dat je op doordeweekse feestdagen genoeg saldo op je OV hebt staan.
 • Hiermee worden aan het eind van de reis de reiskosten verrekend. Koop een internationaal ticket voor het hele traject Bij controle toon je jouw OV-chipkaart en je internationale ticket aan de conducteur.

Aanvragen hbo of universiteit

In de zomervakantie is je weekend OV geldig, maar alleen in de weekenden, zoals normaal ook het geval is. De kosten dien je in dat geval zelf te betalen. Heb je een weekabonnement , dan kan je niet gratis reizen in de vakantie met je week OV studentenkaart. Wil je snel erachter komen of je studenten OV-chipkaart geldig is?

In heel Nederland is in- en uitchecken met je studentenreisproduct verplicht: Neem hiervoor een pasfoto mee. Hiervoor heb je een persoonlijke OV-chipkaart nodig.

 • Er wordt dan geen saldo afgeschreven. Heb je een weekabonnement , dan kan je niet gratis reizen in de vakantie met je week OV studentenkaart.
 • Hoe werkt in en uitchecken? Op het beeldscherm zie je een incheckboodschap.

Als je een weekend OV hebt dan kan je gratis reizen met het openbaar vervoer. Weekendabonnement Vrij reizen op feestdagen vangratis reizen ov student kalender.

Je kunt nog tot zes uur na het inchecken, op diezelfde dag tot uiterlijk De regels omtrent het gebruik van je OV blijven hetzelfde.

Voor de voorwaarden bij andere vervoerders raden we je aan contact op te nemen met de betreffende vervoerder. De kaartlezer herkent je product en controleert dit op geldigheid.

Hoe werkt in en uitchecken?

Stap je over naar een ander vervoermiddel? Home » Studenten OV in vakanties. Op saldo reizen met korting tijdens feestdagen van

Houd je kaart bij de incheckpaal of een poortje. Ik ben vergeten uit te checken. Er wordt dan geen saldo afgeschreven! Als je nu al studiefinanciering hebt, hoor je een pieptoon en brandt er een groen lampje, gratis reizen ov student kalender. Als het inchecken is gelukt, krijg je vanzelf bericht over de ophaaldatum. DUO maakt geen uitzondering in het bovengenoemde geval.

Feestdagen en korting

Bij een automaat kun je saldo aanvullen. Delen van de website kunnen hierdoor niet goed reageren. Je hoeft dus alleen saldo op je OV-chipkaart te zetten ials je doordeweeks gaat reizen met je weekend OV. Ik ben vergeten uit te checken. Dit geldt echter alleen in de weekenden.

In de vakantie wil je gratis reizen ov student kalender naar festivals toe of lekker kunnen treinen door Nederland om je zuurverdiende vakantie te vieren.

Voor de voorwaarden bij andere vervoerders raden we je aan contact op te nemen met de betreffende vervoerder. Geldigheid weekabonnement in de zomerperiode: Houd er dus rekening mee dat je je OV moet opladen. Dus ook als je overstapt op bus, gratis reizen ov student kalender, tram of metro. Overslaan en naar de algemene inhoud gaan.

Betreft het een weekabonnement of een weekendabonnement. Dit regelt u bij de kaartautomaat op het station. Het systeem berekent automatisch de juiste prijs en de juiste korting voor je?

Hoofdnavigatie

In het buitenland kan dit namelijk niet. Heb je nog geen OV-chipkaart of is je kaart binnen 8 weken verlopen? Reizen met het studentenreisproduct Als je een persoonlijke OV-chipkaart met daarop een geldig studentenreisproduct hebt, dan ben je klaar om met het openbaar vervoer te reizen.

Dus je reist alleen gratis in het weekend. Ook op feestdagen, Oudjaarsdag en nieuwjaarsdag reis je met een weekabonnement niet gratis, vergelijkbaar met het Activiteitenlogboek van Facebook. Dan reis en betaal je op saldo.

 • Fjodor 12.01.2019 01:21

  Betreft het een weekabonnement of een weekendabonnement?

 • Jorno 19.01.2019 21:23

  Ook in je vrij-reizenperiode is het belangrijk dat je altijd uitcheckt. Hoe de regels verschillen voor week en weekend OV studentenkaart lees je hieronder.